Необходими продукти
- попарени лозови листа
- 100 мл мазнина
- 150г кайма
- 1 ч.ч ориз
- 60г стафиди
- 1 глава лук
- черен пипер, сол и кимион на вкус
- 1 морков
- 1ч.л чубрица
- 2 стръкчета пресен магданоз
- 2 скилидки чесън
Начин на приготвяне :
В мазнината се запържват нарязаният на ситно лук, настърганият морков, скълцаните скилидки чесън. Добавя се и каймата, като се раздробява с помощта на телена бъркалка. Сместа се разбърква, прибавят се подправките, включително и нарязаният на ситно магданоз. Добавя се оризът и стафидите и се налива малко вода. Сместа се оставя да къкри на слаб огън докато водата се редуцира. След това се сваля от огъня и се оставя да изстине. С получената смес напълваме сармичките и ги нареждаме в подходяща тенджера. Слагаме чиния отгоре, която да притиска сармите и наливаме 2 чаши вода. Варим на слаб огън около 40 минути.
0 коментара:
Публикуване на коментар