RSS

вторник, 25 юни 2013 г.

 Бабините лозови сармички с кайма и ориз, а за гарнитура - млечно-чеснов сос

Необходими продукти 

  • попарени лозови листа 
  • 100 мл мазнина
  • 150г кайма
  • 1 ч.ч ориз
  • 60г стафиди
  • 1 глава лук
  • черен пипер, сол и кимион на вкус
  • 1 морков
  • 1ч.л чубрица
  • 2 стръкчета пресен магданоз
  • 2 скилидки чесън

Начин на приготвяне :


В мазнината се запържват нарязаният на ситно лук, настърганият морков, скълцаните скилидки чесън. Добавя се и каймата, като се раздробява с помощта на телена бъркалка. Сместа се разбърква, прибавят се подправките, включително и нарязаният на ситно магданоз. Добавя се оризът и стафидите и се налива малко вода. Сместа се оставя да къкри на слаб огън докато водата се редуцира. След това се сваля от огъня и се оставя да изстине. С получената смес напълваме сармичките и ги нареждаме в подходяща тенджера. Слагаме чиния отгоре, която да притиска сармите и наливаме 2 чаши вода. Варим на слаб огън около 40 минути.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...