RSS

вторник, 25 юни 2013 г.

 Пуешко месо с ароматен гъбен сос

Необходими продукти

500г пуешко филе
брашно за овалване

за соса:
30 г масло
1 с.л. брашно
300 г месен бульон
100 г бяло вино
3 бр. гъби
2 малки глави лук
3 с.л. олио
1 с.л. доматено пюре
1 с.л. нарязан магданоз и чесън
сол, черен пипер
1 ч.ч. прясно мляко



Начин на приготвяне : 

Пуешкото филе се нарязва на порции , набрашнява се и се запържва до златисто.  Правим светла запръжка от маслото, лука, гъбите, доматеното пюре и брашното. Разреждаме с топлото мляко и варим 2 минути. След като се посгъсти се добавя и месният бульон, след което варим още 1-2 минути и добавяме бялото вино. Най-накрая се добавят нарязаният магданоз и чесън, осолява се и с него се заливат готовите филенца.

                                                                               


0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...