Пуешко месо с ароматен гъбен сос
Необходими продукти
500г пуешко филебрашно за овалване
за соса:
30 г масло
1 с.л. брашно
300 г месен бульон
100 г бяло вино
3 бр. гъби
2 малки глави лук
3 с.л. олио
1 с.л. доматено пюре
1 с.л. нарязан магданоз и чесън
сол, черен пипер
1 ч.ч. прясно мляко
Начин на приготвяне :
Пуешкото филе се нарязва на порции , набрашнява се и се запържва до златисто. Правим светла запръжка от маслото, лука, гъбите, доматеното пюре и брашното. Разреждаме с топлото мляко и варим 2 минути. След като се посгъсти се добавя и месният бульон, след което варим още 1-2 минути и добавяме бялото вино. Най-накрая се добавят нарязаният магданоз и чесън, осолява се и с него се заливат готовите филенца.
0 коментара:
Публикуване на коментар