Рио Чикън - ризото рио микс с пилешки долни бутчета
Необходими продукти
- 500г пилешки долни или горни бутчета
- 1 консерва "Bonduelle" Gold Rio Mix
- 1 ч.ч бланширан ориз
- 200 г гъби- печурки
- 1 глава лук
- олио за запръжка
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
Бутчетата се нареждат в тава, посоляват се и се поливат с малко олио. Пекат се до готовност в предварително загрята фурна. През това време лукът се обелва, измива и наситнява. Запържва се, след което се нарязват гъбките и се добавят към него. Ястието се разбърква, добавя се консервата зеленчуци и оризът. Разбърква се отново, след което се овкусява с подправките, долива се вода – на 1 чаша ориз се слагат 3 чаши вода и се оставя да къкри на слаб огън. След като ризотото се свари, се сервира в подходящо плато, като отстрани се декорира според вашия вкус и прилежно се наредят пилешките бутченца. Бон Апети.
0 коментара:
Публикуване на коментар